Razgovori na Departmanu: Mentalno zdravlje posle Korone

Razgovori na Departmanu:
Mentalno zdravlje posle Korone

Individualno i kolektivno mentalno zdravlje jedna je od ključnih društvenih tema nakon vanredne situacije prouzrokovane virusom Covid-19.

Departman za psihologiju FMK tim povodom organizuje javnu online diskusiju, na kojoj ćemo razgovarati o faktorima rezilijentnosti i vulnerabilnosti kada je u pitanju mentalno zdravlje, o izazovima sa kojima se susrećemo od perioda nastanka krize do momenta kada iz nje “izlazimo”, o bliskosti i distanci, opreznosti, anksioznosti i neizvesnosti, kao i o mentalnom zdravlju celokupnog društva tokom vanrednog stanja.

Pozivamo vas da se pridružite online diskusiji na kojoj ćemo krizi pristupiti iz različitih perspektiva: individualnih i relacionih iskustava, promena unutar porodičnih sistema, kao i društvenih faktora i dilema u vezi sa Korona virusom.

Razgovor možete pratiti uživo i postavljati pitanja na Facebook stranici Fakulteta za medije i komunikacije u subotu, 6. juna 2020. u 19 časova, kada ćemo sa Jelenom Sladojević Matić, Nevenom Čalovskom Hercog, Jasnom Milošević Đorđević, Minom Šoljagom i Anom Milošević zajedno analizirati značaj socijalnih faktora mentalnog zdravlja i pokušati da ponudimo psihološke odgovore na aktuelnu krizu.