Nada Rej: Interdisciplinarni dizajn na SVA

By 25.12.2019Vesti

Nada Rej: Interdisciplinarni dizajn na SVA

Pozivamo vas na otvoreno predavanje Nade Rej, profesorke čuvene School of Visual Arts u Njujorku, u četvrtak 26. decembra u 18 časova na Departmanu za digitalne umetnosti FMK, u Sali 10 (V sprat).

Nada Ray Interdisciplinary Design SVA FMK

Nada Rej (Nada Ray) je filmmaker i interdisplinarna producentkinja iz Beograda, koja živi i radi u Njujorku, gde je profesorka na School of Visual Arts. Ovaj čuveni fakultet u Njujorku je već sedam godina najnagrađivaniji art koledž u svetu, a radovi studenata BFA Design redovno osvajaju najveća svetska priznanja. Nada Rej zajedno sa Olgom Mezbovskajom (Olga Mezhbovskaya) poslednjih pet godsina studentima odeljenja BFA Design predaje na kursu “Interdisciplinary Design”.

Nada je karijeru započela devedesetih godina u Beogradu u okviru umetničke grupe FIA, čiji je najznačajniji projekat Publikum kalendar. Po dolasku u Njujork, 2005. godine, fokusirala se na pravljenje dokumentarnih filmova i brending sadržaja. Samo za School of Visual Arts je do sada režirala i producirala preko 30 kratkih filmova, među kojima se ističe serija “Masters of Design”, i film sa Miltonom Glaserom “Designing SVA Theatre“.

School of Visual Arts New York
Nada Ray SVA

Predavanje na Departmanu za digitalne umetnosti FMK će predstaviti proces rada sa studentima treće i četvrte godine BFA Design, kao i izbor njihovih radova koji uključuje print, animaciju, kratki film, interaktivne radove i 3D, sa akcentom na projekte u kojima se različite discipline susreću i prepliću (muzika, film, štampa, skulptura…).

Predavanje Nade Rej na Fakultetu za medije i komunikacije je otvoreno za sve zainteresovane.