Nagrada 70. Martovskog festivala studentu FMK Nenadu Pržulju

Nenad Pržulj, student na Departmanu za digitalne umetnosti FMK, dobitnik je nagrade za kolorkorekciju i postprodukciju na Martovskom festivalu za „Moj crveni film“.

Nenad Pržulj Martovski festival Moj crveni film

U Domu omladine Beograda održana je svečanost povodom završetka jubilarnog, 70. Martovskog festivala i dodele nagrada najboljim filmovima i autorima ovogodišnjeg izdanja jednog od najstarijih evropskih festivala. U takmičarskom programu bio je 101 film u sledećim kategorijama: eksperimentalni film i video art, animirani film, kratki igrani film, dokumentarni film do i preko 50 minuta i međunarodni kratki film.

Kompanija Living Pictures dodelila je nagradu za kolorkorekciju i postprodukciju studentu FMK i reditelju Nenadu Pržulju.

U obrazloženju žirija se navodi: „Ciničan, samoironičan, ujedno pun života i humora, ovo je film kojim autor pokušava za sebe da pronađe odgovore na pitanje šta je seks, a šta je ljubav, da li su oni odvojeni ili nisu.“

„Moj crveni film“ je nastao u okviru radionice prestižne francuske škole dokumentarnog filma Atelje Varan, koja je održana tokom leta 2022. godine.

70. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma održan je od 28. marta do 2. aprila 2023. u Domu omladine Beograda.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.