Dijalog o medijima: Novinarstvo i nove tehnologije u Francuskoj i Srbiji

Fakultet za medije i komunikacije i Francuski institut u Srbiji vas sa zadovoljstvom pozivaju na drugu tribinu u ciklusu debata o medijima na temu „Novinarstvo i nove tehnologije”.

Dijalog o medijima: Novinarstvo i nove tehnologije u Francuskoj i Srbiji FCS FMK

Francuski institut u Srbiji je ove godine pokrenuo seriju razgovora koji okupljaju eminentne francuske i srpske stručnjake u oblasti medija.

U razgovoru koji će se održati 11. juna u 18 časova u prostorijama Francuskog instituta u Beogradu (Knez Mihailova 31) učestvuju:

  • dr Goran Bulatović, profesor FMK;
  • Zoran Panović, programski direktor Demostata i predavač na FMK;
  • dr Luik Laroš (Loïc Laroche), profesor savremene istorije, direktor Master programa za novinarstvo i istoriju na Katoličkom univerzitetu u Lilu i istraživač savremene istorije;
  • dr Ljiljana Bulatović, profesorka FMK;
  • Moderatorka diskusije: Marija Simojlović.

Učesnici u razgovoru pokušaće da odgovore na pitanje da li nove tehnologije i njihov ubrzani razvoj predstavljaju opasnost ili spas za novinarstvo. Kako integrisati ovu problematiku u obrazovanje novih generacija novinara ?

Gost iz Francuske je profesor Loik Laroš (Loïc Laroche). Doktorirao je  istoriju na Univerzitetu u Pariz 1 Panteon-Sorbona i predaje savremenu istoriju na Katoličkom univerzitetu u Lilu, gde vodi master studijski program Novinarstvo i istorija. Član je MUSE laboratorije (KomMUnikacija, Društvo, Okolina / Katolički univerzitet u Lilu) i član laboratorije IDHES – Institucije i istorijske dinamike ekonomije i društva (Univerzitet Pariz 1 Panteon-Sorbona). Njegova istraživanja su fokusirana na medije i na Sjedinjene Države, pre svega se odnose na dnevne novine Le Monde, New-York Times, kao i na kulturne ratove u američkim medijima i na razvoj okvira novinarskog govora u SAD. Autor je dela „Le journal Le Monde et les Etats-Unis: de Roosevelt à Obama“ (Le Monde i SAD: od Ruzvelta do Obame).

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže razgovoru.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.