Gostovanje švajcarske fotografkinje Olivije Hojsler na FMK

By 29.03.2019Vesti

Gostovanje švajcarske fotografkinje Olivije Hojsler na FMK

U okviru Beogradskog meseca fotografije, Olivija Hojsler će predstaviti svoje radove u Rezidenciji ambasadora Švajcarske i održati razgovor sa studentima na Fakultetu za medije i komunikacije.

Olivija Hojsler na FMK, Olivia Heussler

U utorak 2. aprila u 17 časova u Sali 10 na V spratu FMK, Olivija Hojsler (Olivia Heussler) će predstaviti svoje fotografije sa ulica Ciriha 1980. godine. Sukob koji se dešavao između alternativne scene i institucija, kao i nasilje i pripravnost koji su vladali na ulicama Ciriha, danas je teško zamisliv. Anarhistička omladina je 1980. godine, za razliku od 1968, predstavljala avangardni spektakl koji je dostigao internacionalnu slavu. Bitke na ulicama leta 1980. godine obeležile su pomak na kulturnoj sceni Ciriha, ali su takođe ostavile trag na sveobuhvatni razvoj urbane kulture mladih. Kao fotograf, Olivija Hojsler je ujedno bila i aktivista i svedok tog vremena. Njene fotografije prikazuju leto čije su scene nasilja i radosnih događaja promenile, ali i ostavile trajan uticaj na mnoge živote.

Pored fotografija iz Ciriha, Olivija Hojsler će na Fakultetu za medije i komunikacije predstaviti i svoje fotografije sukoba u Nikaragvi, kao i druge projekte. Razgovor će se održati na engleskom jeziku, bez prevoda.