Online razgovor: Perspektiva socijalne zaštite u Srbiji

Mesec mart je širom sveta posvećen socijalnim radnicima, njihovom angažovanju i značaju u zajednici u kojoj deluju. Tim povodom, organizujemo razgovor “Perspektiva socijalne zaštite u Srbiji” u četvrtak, 17. marta 2022. godine u 18.30 časova. Razgovor će se održati online, putem Zoom platforme, a direktan prenos možete pratiti na Facebook stranici fmk.beograd.

Online razgovor: Perspektiva socijalne zaštite u Srbiji

U razgovoru učestvuju:
dr Vera Despotović, socijalna radnica, porodična psihoterapeutkinja i specijalistkinja medijacije;
dr Jelena Tanasijević, socijalna radnica;
Iva Branković, socijalna radnica i porodična psihoterapeutkinja;
Đorđe Terzin, politikolog za socijalnu politiku;
Vladan Jovanović, konsultant u socijalnoj zaštiti i autor knjige „Bezobalna tranzicija“.

Povod za razgovor je nedavno objavljena knjiga Vladana Jovanovića „Bezobalna tranzicija: perspektiva socijalne zaštite u Srbiji“ u izdanju FMK knjige.

Budućnost socijalne zaštite u Srbiji zavisi od kretanja i čvorišnih događaja na nacionalnom i globalnom planu u sferi društva, politike, ekonomije, ekologije i tehnologije. Posle promena iz prve decenije ovog veka u centru za socijalni rad, postajali su vidljiviji fenomeni i društveni problemi (nasilje u porodici, partnersko nasilje, vršnjačko nasilje, nasilje prema deci, zloupotreba dečjeg rada i drugi), koji su zahtevali institucionalne odgovore. Reformu sistema socijalne zaštite u državi u tranziciji nije moguće razdvojiti od pravaca i sadržaja društvenog, političkog (uključujući i socijalnu politiku) i ekonomskog konteksta, odnosno ne može se koncipirati niti sprovoditi bez uvažavanja potrebe za reorganizacijom društva kao celine.

Pridruži nam se!

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.