Razgovori na Departmanu: Ima li politike posle korone?

Razgovori na Departmanu:
Ima li politike posle korone?

Pandemija COVID-19 je za nekoliko nedelja ostvarila ono što su mnogi smatrali nemogućim: zaustavila je putovanja, globalne tokove proizvodnje i potrošnje, preusmerila ponudu i potražnju, te naterala vlade na do sada neviđene političke i ekonomske mere. Da li će se stvari vratiti “u normalu” kada pandemija prođe? I da li to želimo? Ako ne, šta zaista želimo u svetu posle korone?

Sa željom da otvorimo prostor unutar kojeg možemo slobodno razgovarati o svim aspektima trenutne krize i njenih posledica na naše živote, Departman za studije politike FMK vas poziva da nam se pridružite na javnoj online diskusiji, na kojoj ćemo krizi pristupiti iz perspektive političke ekonomije, studija konflikta, međunarodnih odnosa, studija kulture i kritičke teorije.

Razgovor možete pratiti uživo i postavljati pitanja na Facebook stranici Fakulteta za medije i komunikacije u subotu, 25. aprila 2020. u 19 časova, gde ćemo sa Jelisavetom Blagojević, Orli Fridman, Radetom Pantićem, Filipom Balunovićem, Aleksandrom Perišić i Igorom Štiksom zajedno analizirati ovaj prelomni trenutak kao i alternativne puteve u budućnost.