Premijera filma „5/3/0“ Danila Stanimirovića i Alekse Borkovića

Premijera novog kratkometražnog igranog filma studenata digitalnih umetnosti FMK Danila Stanimirovića i Alekse Borkovića održaće se 29. aprila na Festivalu kratkog filma u Briselu.

530 Aleksa Borković Danilo Stanimirović Dostana Nikolić

Film „5/3/0“ biće premijerno prikazan u okviru međunarodnog takmičarskog programa BSFF Next Generation, a potom i na Kortfilmfestivalen u Norverškoj i filmskom festivalu In the Palace u Bugarskoj.

Film je nastao u produkciji Fakulteta za medije i komunikacije, a autorsku ekipu čine: Danilo Stanimirović, scenarista i reditelj, Aleksa Borković, direktor fotografije, Mina Petrović, montažerka, Irena Parezanović, ko-scenaristkinja. Luka Mihailović je scenograf, a za kostime se postarala Lara Popović. Producenti su Doloris Ašković, Ognjen Predić, Danilo Stanimirović Nebojša Stanimirović. Za izvršnu produkciju zadužen je Miloš Mirković, a Sava Reljin je pomoćnik režije.

„5/3/0“ je prva i poslednja glavna uloga izuzetno talentovane mlade glumice Dostane Nikolić, koja je preminula u januaru prošle godine od leukemije. U ovom filmu Dostana je tumačila lik Saške, tinejdžerke koja linijskim taksijem ide na rođendan u susednom gradu, što pokreće lavinu nevolja. Pored Dostane Nikolić, u filmu su značajne uloge ostvarili Nebojša Stanimirović i Ivan Petrušinski.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.