Diplomski film Dore Jung na festivalu „DaVinči“ u Los Anđelesu

Diplomski film studentkinje Departmana za digitalne umetnosti FMK Dore Jung „Presuda“, nakon uspešnog predstavljanja na filmskim festivalima u Evropi, Tunisu i Meksiku, ima premijeru u Los Anđelesu 24. septembra na Međunarodnom filmskom festivalu „DaVinči“.

Dora Jung Los Anđeles

„Presuda“ tematizuje porodično nasilje kao okidač za ubistva, ali i mane sistema u kome nasilnici mogu da prođu nekažnjeno.

Scenario je pisao Danilo Bjelica, a naslovne uloge tumače Hana Selimović, Lazar Đukić, Miloš Timotijević, Dušanka Glid, Danica Nikolić i Srna Đenadić.

Film Dore Jung je premijerno prikazan u maju ove godine na Festivalu kratkog filma Ca’ Foscari u Veneciji, nakon čega su usledile projekcije na festivalima Student Cuts (Slovenija), Across The Lake Film Festival (Makedonija), Film Festival of Kelibia (Tunis), Festival Internacional Cine de América (Meksiko), Star Film Festival (Hrvatska), FerFilm Festival (Uroševac) i Festivalu kratkog metra (Hrvatska).

Do kraja godine očekuju se projekcije i na Madonie Film Festivalu u Palermu, gde je film „Presuda“ nagrađen kao najbolji studentski film, kao i na festivalima u Raveni, Pitsburgu, Nju Džersiju i Londonu.

Izvor: FoNet

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.