Psihološka podrška studentima Fakulteta za medije i komunikacije

Psihološka podrška studentima Fakulteta za medije i komunikacije

Poštovane studentkinje i poštovani studenti,

Nadamo se da ste dobro i bezbedno. Prošlo je više od godinu dana od početka pandemije i ovo je bila veoma izazovna godina za sve nas. Produžena izolacija i nemogućnost povratka u “normalan” život imaju efekte na mentalno zdravlje svih nas. Želimo da vam kažemo da razumemo da nije lako biti student u ovoj situaciji i da je Fakultet tu da vam pomogne.

Departman za psihologiju Fakulteta za medije i komunikacije će psihološku podršku organizovati kroz online radionice/seminare, sa ciljem predstavljanja veština prevazilaženja stresa u vezi sa aktuelnim psihosocijalnim izazovima sa kojima se susrećemo tokom pandemije COVID 19. Teme će predstaviti predavači, psihoterapeuti sa Departmana za psihologiju FMK. Radionice su namenjene studentima Fakulteta za medije i komunikacije i predviđena je mogućnost neposrednog postavljanja pitanja predavačima i panel diskusija. Prvi termin održavanja radionice/seminara je 31. maj u 17 časova, na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani studenti FMK.

Takođe, Savez društava psihoterapeuta Srbije je organizovao mrežu dobrovoljnih saradnika koju čini 350 psihoterapeuta. Više informacija možete dobiti putem telefonske linije 19833, svakog dana u periodu od 15 do 21 časova. Pored besplatnog telefonskog poziva, kontakt sa psihoterapeutom je moguće ostvariti i putem aplikacije koja se nalazi na veb-sajtu podrskapsihoterapeuta.com.

Za ličnu individualnu podršku ili kontakt sa terapeutom/savetnikom možete se obratiti i:

 

Iako smo trenutno fizički izolovani, svi smo deo FMK zajednice i Fakultet je tu da vas podrži i da vam olakša studiranje u ovim neobičnim okolnostima.

Vaš FMK