Psihološka podrška studentima Fakulteta za medije i komunikacije

Psihološka podrška studentima Fakulteta za medije i komunikacije

Poštovane studentkinje i poštovani studenti,

Nadamo se da ste dobro i bezbedno. Prošlo je više od godinu dana od početka pandemije i ovo je bila veoma izazovna godina za sve nas. Produžena izolacija i nemogućnost povratka u “normalan” život imaju efekte na mentalno zdravlje svih nas. Želimo da vam kažemo da razumemo da nije lako biti student u ovoj situaciji i da je Fakultet tu da vam pomogne.

Ukoliko vam je potreban savet ili želite da razgovarate sa nekim, možete se javiti na imejl Departmana za psihologiju departman.za.psihologiju@fmk.edu.rs, da zakažete razgovor sa terapeutom.

Takođe, Savez društava psihoterapeuta Srbije je organizovao mrežu dobrovoljnih saradnika koju čini 350 psihoterapeuta. Više informacija možete dobiti putem telefonske linije 19833, svakog dana u periodu od 15 do 21 časova. Pored besplatnog telefonskog poziva, kontakt sa psihoterapeutom je moguće ostvariti i putem aplikacije koja se nalazi na veb-sajtu podrskapsihoterapeuta.com.

Iako smo trenutno fizički izolovani, svi smo deo FMK zajednice i Fakultet je tu da vas podrži i da vam olakša studiranje u ovim neobičnim okolnostima.

Vaš FMK