Radionica za srednjoškolce: Moje granice

By 30.05.2019Vesti

Radionica za srednjoškolce: Moje granice

Fakultet za medije i komunikacije te poziva na interaktivnu radionicu „Moje granice“, koja će se održati u subotu, 1. juna u 12h u prostorijama FMK u Karađorđevoj 65.

Igor Štiks studije politike radionica za srednjoškolce

Da li ikada razmišljate o granicama? Bilo da su one zajednički dogovorene, poput državnih, ili lične granice koje određujemo sami u odnosu sa porodicom, prijateljima i strancima; granice nas u svakom smislu ograničavaju, određuju i govore nešto o nama. Upravo o ovome razmišlja i Evropa u ovom trenutku – o tome gde i kako da organizuje svoje granice, a ovo se tiče upravo tebe, a i nas: naše mogućnosti da putujemo, studiramo, radimo i družimo se.

Radionica je jedinstvena prilika da, zajedno sa svojim vršnjacima iz raznih škola i gimnazija, izraziš svoj stav i pričaš o društvenim pojavama koje su tebi zanimljive i tebi bliske. A pre svega i da se uveriš da Fakultet nije neko dosadno mesto na kojem se samo drže jednostrana i teorijska predavanja.

Ko izmišlja granice? Mogu li se one promeniti? Gde mi povlačimo granice prema drugima i zašto? Sve ovo i još mnogo toga u interaktivnom druženju. Pridruži nam se!

Radionicu za srednjoškolce “Moje granice” organizuje Departman za studije politike FMK i Centar za istraživanje kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar).