Razgovor: Antikolonijalizam, crnaštvo i Jugoslavija – Eme Sezer

Fakultet za medije i komunikacije vas poziva na razgovor i projekciju filma o književniku Emeu Sezeru i temama antikolonijalizma, crnaštva i Jugoslavije, koji će se održati 27. marta u 18 časova u Francuskom institutu u Beogradu (Knez Mihailova 19).

Eme Sezer

Književno i esejističko delo Eme Sezera odavno je kanonizovano širom frankofonog sveta, ali neki od njegovih najznačajnijih naslova tek su od nedavno prevedeni kod nas. U organizaciji izdavačkih kuća Prelom i FMK knjige, a uz podršku Francuskog instituta, u okviru ovogodišnjeg Meseca frankofonije razgovaraćemo o značaju Eme Sezera za frankofoniju i dekolonizaciju, kao i o njegovim vezama sa Jugoslavijom. Uvod u razgovor biće projekcija dokumentarnog filma „Martinska-Martinique“, koji govori o prijateljstvu Eme Sezera i (zagrebačkog romaniste) Petra Guberine, a u razgovoru će učestvovati reditelj filma i lični poznanik Eme Sezera, Lorens Kiru. Razgovor se održava u okviru meseca Frankofonije a biće vođen na srpsko-hrvatskom jeziku.

Projekcija filma „Martinska-Martinique“ reditelja Lorensa Kirua počinje u 18 časova, nakon čega sledi razgovor sa rediteljem filma u kome učestvuju Aleksandra Perišić, teoretičarka književnosti i rukovoditeljka Departmana za politiku na FMK i prevodilac Aleksa Nikolić. Razgovor će moderirati Stevan Bradić, urednik izdavačke kuće Prelom i profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.