Izložba Stanka Crnobrnje i Sandre Malić u Galeriji B2

By 31.08.2020Vesti

Izložba Stanka Crnobrnje i Sandre Malić u Galeriji B2

Pozivamo vas da se u subotu, 5. septembra u 19 časova pridružite online otvaranju izložbe pod nazivom “Bauk kruži Evropom” profesora FMK Stanka Crnobrnje i multimedijalne umetnice Sandre Malić.

Stanko Crnobrnja i Sandra Malić Bauk kruži Evropom

Izložba će za posetioce biti otvorena od ponedeljka, 7. septembra 2020. u Galeriji B2 (Balkanska 2), radnim danima od 12 do 20 časova i subotom od 10 do 15 časova.

„Spoj kreativnih senzibiliteta i stalno umetničko istraživanje dvoje istaknutih beogradskih stvaralaca, pred publiku dovodi ekploziju boje i oblika, u slikama velikog formata, koje su potpuno različite od svega što se može videti u savremenoj likovnoj produkciji.“

Stanko Crnobrnja i Sandra Malić Bauk kruži Evropom

„Posetioci imaju priliku da otkriju ko je BAUK koji kruži Evropom ali i da se, na licu mesta, susretnu sa autentičnim vizualizacijama mističnih pojmova kao što su: katehsa, enkapsulacija, filobatija, konverzija, amigdala, beli orao, fuzija, sinteza, arkadnost. Izložbu BAUK KRUŽI EVROPOM nadahnula je večna sposobnost prirode i čoveka da iznenade i da, eruptivnim stvaralaštvom, prevladaju. To nadahnuće ogleda se, na jezgrovit način, u svakom od 28 izloženih radova.“ – navodi se u saopštenju Galerije B2.

Izložba će biti otvorena do 26. septembra 2020. godine.