Otvoreno predavanje Tomija Ros-Vilijamsa na FMK

Pozivamo vas na otvoreno predavanje Tomija Ros-Vilijamsa – umetnika, reditelja, scenariste, aktiviste i jednog od prvih koordinatora intimnosti Velike Britanije – organizovanog u saradnji Udruženja koordinatora intimnosti Srbije i Balkanske asocijacije za transakcionu analizu TAUS. Predavanje će se održati u subotu, 18. maja u 14 časova, u Sali 501 na IV spratu Fakulteta za medije i komunikacije.

Kroz razgovor sa prof. dr Kristinom Brajović Car, Tomi Ros-Vilijams će nas kroz primere iz sopstvene prakse upoznati sa zaduženjima i angažovanjima koordinatora intimnosti, ali i doprinosa ove profesije kinematografiji. U razgovoru će učestvovati i polaznici prve generacije edukacije za koordinatora intimnosti, kao i inicijatori i predavači u okviru prvog programa obuke za poslove koordinacije intimnosti u filmskoj industriji Srbije.

Tokom svoje karijere, Tomi Ros-Vilijams je radio kao umetnički direktor političkog pozorišta „Populace“, gde je producirao i režirao radove koji su istraživali društvene i političke teme. Bio je angažovan na poziciji kreativnog direktora organizacije Advocacy Academy, posebno zapaženoj predstavom „Moj ujak nije Pablo Eskobar”. Kao koordinator za intimnost, radio je na brojnim pozorišnim ostvarenjima i filmskim stvaraocima nominovanim za BAFTA, Oskara, kao i pobednicima Sundance filmskog festivala.

Ulaz na predavanje je besplatan za sve studente FMK uz indeks.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.