MEME THIS: Kako mimovi oblikuju našu stvarnost?⁣

By 25.06.2021Vesti

MEME THIS:
Kako mimovi oblikuju našu stvarnost?⁣

Šta znamo o genezi i istoriji mim kulture? Kakva je estetika mimova? Koje su karakteristike mima kao novog obika komunikacije? Gde su i šta rade mim zajednice?

Tribina DKSG Meme this
Docent dr Luka Bešlagić FMK

U ponedeljak, 28. juna u 19 časova u Amfiteatru Doma kulture Studentski grad o mim kulturi govoriće Luka Bešlagić, docent na Fakultetu za medije i komunikacije, i Filip Otović Višnjić, istraživač saradnik na Fakultetu političkih nauka⁣. Razgovor će moderirati urednica Oblakoder magazina Marina Zec.

DKSG u saradnji sa Oblakoderom organizuje razgovore o viralnim internet fenomenima. Jedan od takvih fenomena je mim (engl. meme), internet pojava čija je glavna odlika da može da je napravi svako ko ima ideju i prati formu već postojećih mimova ili ima originalnu ideju za mim kao odgovor na neki drugi medijski sadržaj, događaj ili pojavu. U ovoj, u osnovi demokratičnoj i participatornoj praksi, svako može da proizvede mim. Ne postoji ograničenje na planu tehnologije, niti na planu umeća.

Tribina je organizovana u okviru međunarodnog projekta “They: Live” u okviru programa Evropske komisije Kreativna Evropa.
Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.⁣