Upoznaj predavače na master programu TV serije: kreativni proces

By 09.09.2020Vesti

Upoznaj predavače na master programu
TV serije: kreativni proces

Ako imaš ideju za seriju, a želiš da naučiš kako se razrađuje koncept, definiše premisa, kreiraju autentični svetovi, stvaraju i razvijaju likovi, postavlja narativna struktura i piše pilot epizoda, uključi se na Skype četvrtkom u 17h, kada će predavači master programa TV serije: kreativni proces biti dostupni za sva tvoja pitanja. Konsultacije će trajati do prve nedelje oktobra.

Master program TV serije kreativni proces na FMK

Po ugledu na čuvene filmske škole FAMU (Prag), DFFB (Berlin) i La Fémis (Pariz), pokrenuli smo regionalni master program, koji je posvećen isključivo pisanju za televiziju. Naš cilj je da kreiramo novu generaciju regionalnih TV pisaca, producenata i showrunner-a koji će doneti originalnost i novi senzibilitet evropskoj TV industriji. Mentori programa su Dragan Bjelogrlić i Vuk Ršumović.

Nastavu na jednogodišnjem master programu TV serije: kreativni proces čine predavanja, grupne kreativne seanse, vežbe, konsultacije, studijsko-istraživački rad, prezentacije studenata, radionice, projekcije, predavanja gostujućih stručnjaka sa praktičnim iskustvom u datoj oblasti i diskusije sa studentima. Studentkinje i studenti, kroz mentorski sistem rada, razvijaju samostalni, originalni televizijski projekat koji je ujedno i njihov master rad.

Prijemni ispit nove generacije master studenata održaće se 3. oktobra 2020. Pridruži nam se online svakog četvrtka u 17h putem Skype-a i saznaj sve što te interesuje o programu direktno od predavača. Link ka razgovoru: bit.ly/2XwuqyV