Otvaranje VR Lab i predavanje Nataše Skult

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da 23. novembra 2023. u Sali 421 Fakulteta za medije i komunikacije počinje sa radom VR Lab, koji ćemo otvoriti u 17 časova predavanjem i razgovorom sa dizajnerkom VR igara i digitalnih umetnosti Natašom Skult.

Otvaranje VR Lab i predavanje Nataše Skult

U okviru predavanja „Kreativne i poslovne prilike u virtuelnoj stvarnosti i novim tehnologijama“, studenti FMK će imati priliku da saznaju više o upotrebi virtuelne realnosti u sferi video igara i o daljem razvoju tehnologija u digitalnom okruženju.

Nataša Skult se bavi temom interaktivnog pripovedanja u pravljenju video igara baziranih na kvantnom kompjuteru. Za sebe kaže da je „Hardcore štreber koji je slučajno postao umetnik a ne fizičar, a sada radi u industriji igara“ – gde istražuje najbolje prakse u interaktivnom pripovedanju sa najnovijim dostupnim tehnologijama i njihove performanse sa specifičnim zahtevima kvantnog kompjutera. Ove prakse se danas naveliko koriste u različitim industrijama, od marketinga i PR-a do razvoja softvera i igara.

Nataša Skult je student generacije Fakulteta primenjenih umetnosti i Univerziteta umetnosti u Beogradu 2007/2008. godine, dobitnica nacionalne nagrade „Sveti Sava” 2009. godine za poseban doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji. Magistrirala je na Odseku za zidnu umetnost Univerziteta umetnosti u Beogradu. Trenutno je doktorand i predavač dizajna igara i digitalne umetnosti na Univerzitetu u Turkuu u Finskoj. Pored akademskog rada, izvršna je i kreativna direktorka u kompaniji MiTale Ltd, koja se bavi produkcijom video igara, interaktivnim dizajnom i gejmifikacijom. Aktivna je članica finske i međunarodne industrije igara kao predsednica udruženja W Love Games i predsednica-emeritus IGDA (International Game Developer Association).

Pozivamo sve zainteresovane studente da 23. novembra otvorimo VR lab FMK i zajedno nastavimo da gradimo nove kreativne i poslovne prilike u virtuelnoj i fizičkoj stvarnosti.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.