Zašto FMK?

1. Jedinstven način organizacije i izvođenja nastave

Sistem studiranja na FMK jedini je u Srbiji koji studentima omogućava da na jednom studijskom programu povežu dva različita profesionalna usmerenja, u skladu sa svojim interesovanjima i potrebama (major i minor sistem). Studijski programi se usavršavaju svake godine, te time idu u korak sa aktuelnim promenama tržišta i društva.

2. Kreativnost i timski rad

FMK neprestano podstiče kreativnost studenata, uvažavajući njihovu individualnost, ali istovremeno i razvijajući duh timskog rada u realizaciji fakultetskih obaveza, radova, zadataka i projekata.

3. Posvećenost profesora studentima

Nastavnici i predavači FMK uvek su dostupni studentima, otvoreni za razmenu mišljenja i kolegijalne diskusije. Pored neposrednih konsultacija u prostorijama fakulteta, studenti profesore mogu kontaktirati u svakom trenutku i putem e-maila, Google Meet-a i drugih online platformi.

4. Učenje kroz praksu

Na FMK, svi studenti prolaze kroz program prakse, koji predstavlja integralni deo studija. Tako je, samo u prošloj godini, 550 studenata pohađalo stručnu praksu u preko 400 različitih profesionalnih kompanija, organizacija i medijskih kuća. FMK nudi i program karijernog savetovanja, pa mnogi naši studenti nakon obavljene prakse dobijaju mogućnost zaposlenja u kompanijama u kojima su bili na praksi.

5. Školarina u devet rata

Studenti FMK svoju školarinu plaćaju u devet mesečnih rata, što znatno olakšava studiranje. Školarina obuhvata sve osnovne i dodatne nastavne sadržaje, prateće materijale za učenje i rad, pristup online platformi elektronskog sistema učenja, prijave i polaganje ispita. Takođe, svake školske godine FMK stipendira svoje najbolje studente.

6. Renomirani gostujući predavači

Pored redovne nastave, na FMK se održavaju i ciklusi otvorenih predavanja i interaktivnih radionica, koje drže renomirani gostujući predavači iz zemlje i inostranstva. FMK tada otvara vrata za studente svih fakulteta i sve zainteresovane za najnovije trendove u savremenoj nauci, teoriji i praksi, pozivajući ih da uđu u zajedničke debate, diskusije i dijaloge.

7. Uspešni alumni

Već više od deset godina FMK gradi mrežu saradnje sa uspešnim profesionalcima, od kojih su mnogi studirali na našem fakultetu. Oni su danas priznati stručnjaci u oblasti medija, komunikacija i novih tehnologija, kao i ostvareni umetnici, psiholozi, socijalni radnici i naučnici koji su svoje usavršavanje nastavili u vodećim institucijama u zemlji i inostranstvu.

8. Podrška zaposlenim studentima

Uz pomoć savremenih informacionih sistema, studenti koji su zaposleni i ne mogu da prisustvuju nastavi imaju mogućnost da redovno prate i pohađaju predavanja na FMK kroz korišćenje multimedijalnih nastavnih sadržaja, redovne konsultacije sa profesorima i predavačima putem e-maila ili Google Meet-a, literaturu u elektronskom obliku, online prijavu ispita i repetitorijume vikendom za praktičnu nastavu.

9. Prelazak na studije FMK bez dodatnih troškova

Ukoliko ste već student druge visokoškolske ustanove a svoje studije želite da nastavite na FMK, procedura prelaska je brza, efikasna i završava se u najkraćem mogućem roku. Studije na FMK možete nastaviti bez ponovnog polaganja prijemnog ispita, jednostavnim transferom ESPB bodova sa drugog akreditovanog državnog ili privatnog fakulteta, bez dodatnih troškova prenosa kredita.